Cake pops Halloween
Halloween już za nami, ale pomyślałam, że wrzucę przepis na cake pops, bo można je przecież ozdobić w inny sposób. Niedługo roczek mojego synka więc może wrzucę jakieś inne inspiracje związane z wyglądem tych pysznych lizaczków. A zatem...
Potrzebujemy:
- biszkopt (ja skorzystałam z przepisu z bloga Kwestia Smaku tutaj )
- 250 g serka mascarpone
- 2 duże łyżki Nutelli
- 4 białe czekolady
- olej
- pisak jadalny lub czekolada gorzka
Przygotowanie:
Biszkopt kruszymy, a następnie próbujemy zblendować na drobne okruchy. Dodajemy serek i Nutellę i ugniatamy. Formujemy malutkie kulki i układamy na blaszcze lub naczyniu wyłożonym papierem. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej i dodajemy olej. Wlewamy do szklanki.
Wyciągamy nasze kuleczki z lodówki i wbijamy w nie patyczki lub wykałaczki (ja użyłam przepołowionych plastikowych słomek). Maczamy nasze lizaki w kubku z białą czekoladą i odkładamy spowrotem na naczynie lub patyczkami do dołu do kubka. Wstawiamy lizaki do lodówki na godzinę, a następnie powtarzamy czynność z maczaniem w czekoladzie.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na końcu ozdabiamy lizaki według uznania. Można użyć pisaków jadalnych lub roztopić czekoladę i za pomoca wykałaczki malować twarze na lizakach.
Smacznego! Będzie bardzo słooooodko!
Komentarze
Prześlij komentarz