Babeczki czekoladowe z migdałami...

Hej,
Jest to pierwszy wpis na moim nowym blogu, dlatego pomyślałam, że dam coś słodkiego.
Zapraszam na pyszne babeczki czekoladowe z migdałami (lub bez).
Przepis dostałam od przyjaciółki. Zaczynamy:)


Potrzebujemy:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 10 dag migdałów
  • 3 łyżki kakao
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • cukier puder do posypania babeczek
Przygotowanie:

Łączymy suche składniki: mąkę przesiewamy do dużej miski, łączymy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier i pokruszoną drobno czekoladę i mieszamy wszystko.
W drugim naczyniu mieszamy łyżką olej, mleko i jajka. Łączymy mokre składniki z suchymi
i mieszamy całość łyżką.
Wypełniamy ciastem 2/3 wysokości papilotki ułożone w foremkach do babeczek. W każde ciastko wciskamy kilka migdałów.



Pieczemy nasze babeczki w temp. 190′C. Gdy nam ładnie wystygną, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!


Moje babeczki:


 SMACZNEGO!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty