Babeczki czekoladowe z migdałami...
Hej,
Jest to pierwszy wpis na moim nowym blogu, dlatego pomyślałam, że dam coś słodkiego.
Zapraszam na pyszne babeczki czekoladowe z migdałami (lub bez).
Zapraszam na pyszne babeczki czekoladowe z migdałami (lub bez).
Przepis dostałam od przyjaciółki. Zaczynamy
Potrzebujemy:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- 10 dag migdałów
- 3 łyżki kakao
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- cukier puder do posypania babeczek
Przygotowanie:
Łączymy suche składniki:
mąkę przesiewamy do dużej miski, łączymy z kakao, proszkiem do
pieczenia i sodą. Dodajemy cukier i pokruszoną drobno czekoladę i
mieszamy wszystko.
W drugim naczyniu mieszamy łyżką olej, mleko i jajka. Łączymy mokre składniki z suchymi
i mieszamy całość łyżką.
W drugim naczyniu mieszamy łyżką olej, mleko i jajka. Łączymy mokre składniki z suchymi
i mieszamy całość łyżką.
Wypełniamy ciastem 2/3
wysokości papilotki ułożone w foremkach do babeczek. W każde ciastko
wciskamy kilka migdałów.
Pieczemy nasze babeczki w temp. 190′C. Gdy nam
ładnie wystygną, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Moje babeczki:
SMACZNEGO!!!
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń