BlogMas nr 2 - Krokiety z pieczarkami
Witajcie!
Dziś przybywam z kolejnym przepisem, tym razem będą to krokiety z pieczarkami.
Zapraszam!
Krokiety z pieczarkami
Potrzebujemy:
farsz:
Pieczarki kroimy w paseczki i na pół, cebulę siekamy. Na patelki rozgrzewamy łyżkę oleju, podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie można dodać odrobinkę vegety). Odstawiamy do ostygnięcia.
W misce miksujemy jajka, mleko, mąkę i sól. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
Gdy usmażymy wszystkie naleśniki i chwilę ostygną, bierzemy kolejno po jednym, nakładamy farsz i zwijamy. Mała instrukcja poniżej ;)
Nasze nafaszerowane i zwinięte naleśniki maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na masełku aż się panierka ładnie zarumieni ;)
Mam nadzieje, że wszystko jest jasne :P
Smacznego!!!
Dziś przybywam z kolejnym przepisem, tym razem będą to krokiety z pieczarkami.
Zapraszam!
Krokiety z pieczarkami
Potrzebujemy:
farsz:
- 500g pieczarek
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz
- olej
- 2 jajka
- szklanka mleka
- szklanka mąki
- szczypta soli
- bułka tarta
- jajo
- masło
Pieczarki kroimy w paseczki i na pół, cebulę siekamy. Na patelki rozgrzewamy łyżkę oleju, podsmażamy chwilkę cebulkę i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie można dodać odrobinkę vegety). Odstawiamy do ostygnięcia.
W misce miksujemy jajka, mleko, mąkę i sól. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
Gdy usmażymy wszystkie naleśniki i chwilę ostygną, bierzemy kolejno po jednym, nakładamy farsz i zwijamy. Mała instrukcja poniżej ;)
Nasze nafaszerowane i zwinięte naleśniki maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na masełku aż się panierka ładnie zarumieni ;)
Mam nadzieje, że wszystko jest jasne :P
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz